miercuri, 14 iulie 2010

Spania a castigat Cupa Mondiala. A invins pe Olanda cu 1-0, vezi rezumatul video:


Spania e noua campioana mondiala, iar Iniesta eroul ibericilor. El a marcat golul victoriei in minutul 116, gol care aduce prima Cupa Mondiala spaniolilor. Mai jos puteti vedea rezumatul video a finalei.Spania s-a calificat în premieră în finala unui Campionat Mondial, după ce a învins Germania cu 1-0, în cea de-a doua semifinală de la CM 2010. În finala, Spania va întâlni Olanda. Indiferent cine se va impune, va cuceri trofeul în premieră, şi tot în premieră o naţiune europeană va câştiga titlul pe un alt continent.
Spania a castigat titlul european in 2008 si daca obtine si titlul mondial se poate alatura Germaniei (Euro-1972, CM-1974) si Frantei (CM-1998, Euro-2000), singurele echipe nationale care au realizat o astfel de performanta.
Olanda s-a calificat in finala dupa un parcurs perfect, batavii reusind sa invinga in toate cele 6 dispute de la acest campionat: 2-0 impotriva Danemarcei, 1-0 impotriva Japoniei, 2-1 impotriva Camerunului in grupa, 2-1 impotriva Slovaciei in optimile de finala, 2-1 impotriva Braziliei in sferturile de finala si 3-2 impotriva Uruguay-ului in semifinale.
Wesley Sneijder poate fi singurul jucator din lume care castiga intr-un singur sezon Liga Campionilor, campionatul, Cupa si Campionatul Mondial.
Ajunsa in Africa de Sud ca principala favorita la castigarea titlului de campioana, Spania a inceput mai greu acest Mondial. A fost invinsa de Elvetia chiar la meciul ei de debut (scor 0-1) insa actuala campioana europeana si-a revenit triumfand in toate celelalte cinci intalniri: 2-0 impotriva Hondurasului, 2-1 impotriva selectionatei statului Chile, 1-0 impotriva Portugaliei in optimile de finala, 1-0 impotriva Paraguay-ului in sferturile de finala si 1-0 impotriva Germaniei intr-o reeditare a finalei ultimului Campionat European.

1 comentarii:

maria spunea...

foarte interesant articolul , deasemenea ai un blog cu multe postari bune

Trimiteți un comentariu