miercuri, 19 mai 2010

Mii de români au vizitat vineri noapte muzeele din toată ţara


Codul galben de ploi şi vijelii nu i-a putut ţine pe români în case, în "Noaptea Muzeelor". Mii de români au fost în noaptea de vineri spre sâmbătă să viziteze, gratuit, muzeele din Capitală, dar şi din întreaga ţara.



Mii de români au bătut muzeele în noaptea de vineri spre sâmbătă, în cadrul celei de-a VI-a ediţii a manfiestării cultural-europene "Noaptea muzeelor". Oamenii au umplut până la refuz muzeele din Sighişoara, Alba Iulia, Braşov, Satu Mare sau Bucureşti, astfel încât în unele locuri a fost necesară oprirea accesului, pentru ca oamenii să nu se calce în picioare.În Capitală, interesul vizitatorilor a fost mare. Oamenii au stat la coadă ca să intre la cele 11 muzee deschise toată noaptea. Cel mai căutat a fost Muzeul Naţional de Artă, unde coada s-a întins pe circa 100 de metri. Şi Muzeul Hărţilor s-a bucurat de vizitatori entuziaşti.Sute de turişti aflaţi în Sighişoara au luat cu asalt Muzeul de Istorie din Cetatea Medievală, pentru a vedea arme sau ceasuri vechi.Şi muzeele braşovene i-au primit pe vizitatorii nocturni.



Muzeografii nu se aşteptau ca evenimentul cultural "Noaptea muzeelor" să fie un aşa mare succes.La Braşov, de asemenea, publicul a venit în număr foarte mare şi a trebuit oprit accesul de mai multe ori. Braşovenii i-au putut vedea şi pe cursanţii şcolii de pictură la lucru.Noaptea Muzeelor a fost un succes şi la Alba Iulia, unde copiii spun că au putut să afle istoria oraşului.La Satu Mare, punctul de atracţie al nopţii a fost Muzeul de Istorie, unde spadasinii şi-au arătat măiestria ca în vremurile de altă dată.Evenimentul a avut un mare succes, deşi s-a suprapus cu codul galben de ploi şi vijelii emis de meteorologi, care le recomandau oamenilor să rămână în case.Noaptea Muzeelor a fost iniţiată în 2005 de Ministerul Culturii din Franţa, dar este un eveniment la care participă anual mii de muzee din mai multe ţări europene.

1 comentarii:

DienOozZza spunea...

Te Besk!!

Trimiteți un comentariu